Update nest Caresse x Ikaros

Het is al weer even geleden dat we een stukje hebben geschreven en we vernemen van verschillende mensen dat de foto’s worden gemist. De puppy baasjes zijn wel allemaal voorzien van foto’s via een Facebookgroep, we gaan de schade via de website natuurlijk nog inhalen aanstaand weekend.
Vorige week zijn we met de pupjes naar Echt geweest voor het EU onderzoek. Naar Nederlandse normen zijn ze allemaal vrij van EU. Naar Duitse normen heeft het teefje afwijking EU-1. De aansluiting zit op slechts 1 mm van de blaasmonding. Deze moet tenminste 3 mm zijn. We gaan over 3 maanden opnieuw testen, zo’n klein ukke-puppen-buikje testen is toch een hele kunst.
Naast de EU-1 van het teefje heeft ze samen met een reutje een anatomische afwijking in het geteste gebied. We zijn erg blij dat we de puppen laten testen op EU, we hadden deze anatomische afwijking anders nooit kunnen zien. Omdat deze afwijking helemaal onbekend is bij ons gaan we de twee puppen het eerste jaar regelmatig laten bekijken door onze specialist. Voor ons betekent dit wel dat de 2 puppen uitgesloten zijn voor de fok. Het teefje dat naar een fokker zou gaan, is daarmee ook weer beschikbaar. Wil je meer weten over de anatomische afwijking die er geconstateerd is? Neem dan even contact op met ons.