Puppen Caresse x Ikaros dag 4

Er is vandaag niet zo veel nieuws, de puppen groeien als kool. Ze zijn al een beetje gewend aan hun leventje met broertjes, zusje en mama. De rust zit er nu dan ook goed in. Het overbezorgde wat Caresse de eerste dagen had is vervangen door rust. Ze is dan ook de slaap van een aantal dagen aan het inhalen lijkt het. Het enige wat nog vervelend was, waren de matjes die in de werpkist lagen. Bij iedere beweging van Caresse vlogen die alle kanten uit. Zo kon er wel eens een pup verdwijnen. Paniek natuurlijk omdat Caresse niet begreep waar dat pupje was ondanks de piepjes. Vanmorgen zijn er foam matjes in gekomen, zo kan er niets meer wegglijden. Dat geeft mij dan weer de nodige rust. Vandaag zijn er geen foto’s gemaakt.

Omdat we gisteren begonnen zijn met de neurologische stimulatie van de pupjes, komen de foto’s van gisteren er op. Deze stimulatie doen we van dag 3 tot dag 16. Wat is nu het voordeel van deze stimulatie?

Vroegtijdige neurologische stimulatie van puppy’s levert stabielere, beter presterende honden op die beter zijn opgewassen tegen het leven en de stress-situaties die daarin voorkomen.
Uit onderzoek is gebleken dat puppy’s die in de eerste weken, vanaf de derde tot en met de zestiende dag, bepaalde handelingen ondergaan, daar in hun latere leven zeer positieve effecten van ondervinden, zoals:

  • Betere prestaties van hart en bloedvaten
  • Sterkere hartslag
  • Krachtiger adrenalineklieren
  • Beter kunnen omgaan met stress en
  • Betere weerstand tegen ziekten

Tickle too rechtop op ' de kop' op de rug pootje op koude ondergrond (en gelijk even wegen)