Cynthia/René

Ik ben Cynthia Fermont en van kind af opgegroeid met honden. Als klein kind ging ik – voorop de fiets bij mijn moeder – naar oma om pupjes te knuffelen. Het fokken met honden is me dan ook met de paplepel ingegeven. Ook mijn moeder heeft de traditie voorgezet wat resulteerde in een aantal nestjes. Toch heb ik me nooit kunnen voorstellen om op deze manier en zo intensief, met honden bezig te zullen zijn.

De liefde voor de Briard is pas in 2009 ontstaan toen ik René leerde kennen. Zijn passie voor de Briard was erg aanstekelijk en woorden als ‘eens een Briard altijd een Briard’ zijn ondertussen ook voor mij meer dan een begrip!

Met René kwam ook Briard ‘Yik’ in mijn leven. Dat Yik niet zo maar een hond is werd me al snel duidelijk. Eigenzinnig, gevoelig, stoer, lief en huisgenoot zonder gebruiksaanwijzing.

In de jaren die volgden hebben we er 4 Briards bij gekregen en  hebben we ondertussen ook al een aantal nestjes gefokt. Het eerste nestje was in 2012. Natuurlijk kon het niet uitblijven dat we uit dit nest een teefje hebben aangehouden.

Omdat ik in het verleden al verschillende opleidingen in Alternatieve Geneeskunde had gevolgd bleef de interesse bestaan om een aantal specialisatie cursussen te doen voor dieren:

  • TTouch
  • HTA 1/2/3
  • Homeopathie voor Dieren
  • Bachbloesem voor Dieren
  • Dieren Natuurlijk Behandelen

Naast deze cursussen heb ik me gespecialiseerd in ‘voeding voor dieren’, wat natuurlijk helemaal aansluit bij de gevolgde cursussen.

Sinds 2011 zijn we lid van de Briardvereniging geworden. Was mijn eerste insteek bij de Briard zijn schoonheid, dan is dit sinds het lidmaatschap; zijn gezondheid, werk-eigenschappen en karakter geworden!