Over Ons

Cynthia / René

Ik ben Cynthia Fermont en van jongs af opgegroeid met honden. Als klein kind ging ik - voor op de fiets bij mijn moeder - naar oma om pupjes te knuffelen. Het fokken met honden is me dan ook met de paplepel ingegeven. Ook mijn moeder heeft de traditie voorgezet wat resulteerde in een aantal nestjes. Toch heb ik me nooit kunnen voorstellen om op deze manier en zo intensief, met honden bezig te zullen zijn.

De liefde voor de Briard is pas in 2009 ontstaan toen ik René leerde kennen. Zijn passie voor de Briard was erg aanstekelijk en woorden als 'eens een Briard altijd een Briard' zijn ondertussen ook voor mij meer dan een begrip!

Met René kwam ook Briard 'Yik' in mijn leven. Dat de Yik niet zo maar een hond is werd me al snel duidelijk. Eigenzinnig, gevoelig, stoer, lief en huisgenoot zonder gebruiksaanwijzing.

In de jaren die volgden hebben we er 4 Briards bij gekregen en  hebben we ondertussen ook al een aantal nestjes gefokt. Het eerste nestje was in 2012. Natuurlijk kon het niet uitblijven dat we uit dit nest een teefje hebben aangehouden.

Omdat ik in het verleden al verschillende opleidingen in Alternatieve Geneeskunde had gevolgd bleef de interesse bestaan om een aantal specialisatie cursussen te doen voor dieren:

  • TTouch
  • HTA 1/2/3
  • Homeopathie voor Dieren
  • Bachbloesem voor Dieren
  • Dieren Natuurlijk Behandelen

Naast deze cursussen heb ik me gespecialiseerd in 'voeding voor dieren', wat natuurlijk helemaal aansluit bij de gevolgde cursussen.

Omdat de wet- en regelgeving wat betreft dieren veranderd is ben ik met de opleiding 'Vakbekwaamheid houden van Dieren'  bezig. Dit is een opleiding die anderhalf jaar duurt. Voorjaar 2017 hoop ik te zijn afgestudeerd. 

René heeft de cursussen van de Raad van Beheer in Nederland gevolgd. De Kynologische kennis 1 (KK1) , gevolgd door de kynologische kennis 2 (KK2) en ter afsluiting de E&B cursus ( Exterieur en Beweging ). Met de beroepsmatige kennis en vaardigheden in de gezondheidszorg geven deze cursussen en opleidingen ons een goede houvast en een fantastische basis om ons fokbeleid structuur te geven. Op deze kennis en (inmiddels ) ervaring is onze kennel gebaseerd.

Door het trainen,begeleiden en opvoeden van onze honden hebben we ook de praktische ervaring opgedaan.Daarnaast bezoeken we shows in binnen- en buitenland en oriënteren ons breed als het gaat om het invullen van ons beleid.

Ons beleid is er op gericht gezonde honden te fokken met goede karakters, die de echte rastypische eigenschappen dragen met daarbij goede kwaliteit in bouw en beweging. De vachtkwaliteit is daarnaast één van de belangrijkste aspecten in het uiterlijk. Een mooie, goede vacht en een fijn karakter,naast een goede bouw en goed bewegen, is een uiting van gezondheid,van harmonie en balans.

 

Visie

De lichamelijke gezondheid en karakters van de ouderdieren vormen de basis van iedere pup die bij ons geboren wordt.

Om die reden is het zoeken naar een geschikte reu voor onze teven een zeer serieuze aangelegenheid. Ouderdieren zijn (indien mogelijk) allemaal onderzocht op HD, CSNB, ECVO en indien mogelijk EU.

Omdat EU (Ectopische Ureteren) dikwijls pas in een later stadium schade bij een pup (of volwassen hond) aanbrengt worden alle puppen preventief gescreend op de leeftijd van 6 weken.

Naast een goed karakter en lichamelijke gezondheid streven wij er ook naar om ras-typische Briards te fokken. Dit mag nooit ten koste van de moederhond of van haar pups gaan. Echter wij zijn ons ervan bewust dat, hoezeer we ook ons best doen, volledige garanties er nooit zijn.

Onze pups worden allemaal op wormen onderzocht en op maat ontwormd,  getittert en gechipt. De pups worden afgespeend op vers vlees.

Daarnaast krijgt u een Stamboom, DNA-profiel en registratiebewijs (afgegeven door de Raad van Beheer op Kynologisch Gebied in Nederland) en een Europees dierenpaspoort. De puppen zijn bij PetLook geregistreerd zolang ze in het nest verblijven. Wij werken  met een koopcontract welke u vooraf thuis kunt doorlezen.

We proberen u zoveel mogelijk voor te bereiden op de komst van de pup door u vooraf  informatie te geven over uw pup. Dit doen we door middel van een digitale 'handleiding'. In deze persoonlijke folder staat informatie over opvoeding, karaktereigenschappen van de pup, de vachtverzorging en voeding. Ook blijven we voor u klaar staan als er vragen zijn over uw pup of inmiddels volwassen Briard.

 

 

Puppy Culture

Onze pups doorlopen het Puppy Culture Programma vanaf de geboorte. Wilt u hier meer over weten? Klikt dan op de banner. U komt dan op de website van Puppy Culture.  ( www.puppyculture.com )

pupculture